سرانه گوشت برای قشر ضعیف و مرفه در سال چقدر است؟
افزایش قیمت گوشت طی یکسال اخیر باعث فشار اقتصادی و معیشتی به طبقات متوسط و فرودست شده است، اما مشخص نیست به یکباره چه اتفاقی در کشور افتاد چه قیمت گوشت به شدت افزایش یافت.
![سرانه گوشت برای قشر ضعیف و مرفه در سال چقدر است؟](https://static1.24onlinenews.ir/thumbnail/ulD91QQrSdf5/rAx8rDy4lDstH8fVkAlwk0Dx2GaCyBa7Nrz7KF9Kk19gOuEx8iwRnXNY8WMukS4Om9rhPuXamCH-nXjU4hJ44eBiDmt5P4c-JWzwu5eJ_i4,/%DA%AF%D9%88%D8%B4%D8%AA+%DA%AF%D9%88%D8%B3%D9%81%D9%86%D8%AF.jpg)
به گزارش پایگاه خبری 24، علی اصغر ملکی، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی، درباره گرانی گوشت به علت کمبود دام گفت: این گزاره کاملا درست است. علت کمبود دام هم کمبود نهاده و خشکسالی است. بیشتر دامهای مولد راهی کشتارگاه شده و نهاده نیز گران شده که دامدار نتوانسته دام را نگه دارد. دامهای مولد ما ذبح شده اند و دامی نداریم که زاد و ولد کند تا دام زیاد شود. الان تنها کاری که وزارت جهاد باید انجام دهد و در حال انجام است، واردات گوشت است تا تنش بازار را بگیرند، اما کافی نیست.
وی در ادامه درباره میزان استاندارد مصرف گوشت و مصرف فعلی بیان کرد: مصرف سرانه ما باید سالانه ۱۲ کیلو باشد، اما با توجه به شرایطی که الان وجود دارد در ایران به خاطر گرانی و کمبود امکانات ۸.۵ کیلو قشر مرفه و قشر ضعیف هم نزدیک ۵ کیلو است. اگر گوشتهای وارداتی وارد بازار نمیشد یقینا مشکل خاص داشتیم. الان مقداری با تلاش دولت وضعیت بهتر شده است، اما متاسفانه این مقدار کم است و دام داخلی خودمان هم کفاف نمیدهد و مقداری هم قاچاق میشود.
او افزود: برای افزایش دام باید دام مولد اضافه شود، دامدار هم تشویق شود تا نهاده را تامین کند. این اتفاق به امسال نمیرسد و این پیش بینی باید شود تا سال بعد دام مولد ماده وارد کشتارگاه نشود و زاد و ولد را زیاد کنند تا سر جای اول برگردیم.
ملکی درباره نیاز به واردات گوشت گفت: درخواست ما از دولت این است که با توجه به سردی هوا و مشکلات در گوشت، واردات بیشتر شود. با توجه به اینکه ژانویه نزدیک است، تعطیلی در خارج از کشور هم در پیش داریم که مصرف آن طرف را هم بیشتر میکند و ما باید زودتر واردات گوشت را افزایش دهیم تا دپو ما بیشتر شود تا با کسری مواجه نشویم.