فرستاده ویژه ترامپ به لبنان: خلع سلاح تنها شامل حزبالله نمیشود، بلکه گروههای فلسطینی و سایر شبهنظامیان را نیز دربرمیگیرد
فرستاده ویژه آمریکا به لبنان، در گفتوگو با شبکه لبنانی LBC تأکید کرد که مسئله خلع سلاح حزبالله یک مسئله داخلی لبنان است، نه موضوعی جهانی، و هشدار داد که «هیچکس تا ابد با بیروت مذاکره نخواهد کرد».

به گزارش 24 آنلاین، وبگاه آرتی عربی نوشت: «تام باراک با اشاره به شخصیت دونالد ترامپ گفت رئیسجمهور آمریکا از شجاعت و تمرکز بینظیری برخوردار است، اما چیزی که ندارد صبر است. او افزود: حزبالله از نگاه ما مسئلهای لبنانی است، اما چون آمریکا آن را یک سازمان تروریستی میداند، در صورت هرگونه اقدام نظامی علیه ما، با پاسخ مواجه خواهند شد».
او تصریح کرد که مسئله خلع سلاح حزبالله همواره «حقیقتی روشن و ساده بوده که رئیسجمهور و وزیر خارجه بر آن تأکید کردهاند: یک کشور، یک ملت، یک ارتش.» باراک افزود که این موضوع تنها شامل حزبالله نمیشود، بلکه سلاح گروههای فلسطینی و سایر شبهنظامیان را نیز دربر میگیرد و در صورت تمایل رهبران لبنان به این مسیر، واشنگتن آماده راهنمایی و کمک است.
باراک با لحنی انتقادی گفت: «سیاستمداران لبنانی مشغول بازی نرد هستند، در حالی که من با آنها شطرنج بازی میکنم.» با این حال، وی واکنشها را «دلگرمکننده» خواند و افزود: «آنها باید تعهد واقعی خود را مشخص کنند. ما به آنها فرصت میدهیم تا یکییکی این را اثبات کنند».
او همچنین گفت: «همه میترسند، هیچکس خواهان جنگ داخلی نیست. همه در لبنان با نظام طایفهای زندگی میکنند که به اجماع نیاز دارد. ما نیز به این روند احترام میگذاریم.» باراک تأکید کرد که اگر مردم لبنان خواهان تغییر نباشند، آمریکا نیز دخالت نخواهد کرد.
باراک هرگونه صحبت درباره جدول زمانی برای تحویل سلاح را رد کرد و گفت: «من درباره هیچ جدول زمانی یا واکنش لبنانیها صحبت نکردهام.» او همچنین علت حضور خود در لبنان را «شجاعت و درایت دونالد ترامپ» دانست.
در واکنش به اظهارات اخیر شیخ نعیم قاسم، معاون دبیرکل حزبالله که با تحویل سلاح مخالفت کرده بود، باراک گفت: «این مذاکرات، سبک سنتی لبنانی دارد و تا زمانی که همه آماده امضای توافق نباشند، ادامه خواهد یافت.» او افزود: «لبنانیها باید خودشان زمانبندی مشخص کنند. ما فقط برای تسهیل این فرصت حضور داریم و هیچچیزی را تحمیل نمیکنیم.»
در خصوص روابط لبنان و سوریه نیز باراک ابراز امیدواری کرد که این روابط در «دو مسیر موازی که بهزودی به هم میرسند» حرکت کند. او گفت: «اکنون نگاه سوریه به لبنان، اسرائیل، اردن و عراق بهمثابه بخشی از یک بافت جدید است. همانطور که سوریه پیش میرود، لبنان نیز حرکت میکند، زیرا لبنان گذرگاه آنهاست.» باراک افزود: «جهان همان فرصتی را به لبنان میدهد که به سوریه داده است.»