کدخبر: ۳۶۸۹۳

قاضی زاده هاشمی: نباید اجازه داد محیط جامعه به فضایی مبتذل تبدیل شود

معاون دولت ابراهیم رئیسی و رییس سابق بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: نباید اجازه داد محیط جامعه به فضایی مبتذل تبدیل شود، اما باید میان مسائل اجتماعی و رفتارهای فردی، خانوادگی و شخصی تفاوت قائل شد. در این حوزه‌ها، قانون چارچوب‌های خود را دارد و باید همان قوانین با دقت و احترام اجرا شوند.

قاضی زاده هاشمی: نباید اجازه داد محیط جامعه به فضایی مبتذل تبدیل شود

به گزارش 24 آنلاین،  امیرحسین قاضی زاده هاشمی در هفتمین نشست حکمرانی فرهنگی شهر تهران با تأکید بر لزوم بازنگری در شیوه حکمرانی اجتماعی کشور، اظهار داشت: برخورد با جراحات سازمان‌یافته یک مسئولیت عمومی است و نباید آن را صرفاً متوجه یک نهاد یا فرد خاص دانست.

وی با اشاره به اهمیت صیانت از فضای عمومی جامعه افزود: البته نباید اجازه داد محیط جامعه به فضایی مبتذل تبدیل شود، اما باید میان مسائل اجتماعی و رفتارهای فردی، خانوادگی و شخصی تفاوت قائل شد. در این حوزه‌ها، قانون چارچوب‌های خود را دارد و باید همان قوانین با دقت و احترام اجرا شوند.

قاضی‌زاده هاشمی با انتقاد از تمرکز صرف بر حاکمیت در فرآیندهای اجتماعی و فرهنگی، گفت: ما باید از نگاه صرفاً دولتی فاصله بگیریم و به‌سمت تقویت نهادهای مدنی حرکت کنیم. حکمرانی کارآمد، زمانی محقق می‌شود که خود مردم، با مشارکت واقعی، بخشی از فرآیند سیاست‌گذاری، اجرا، انتصاب، عزل و حتی نظام‌های پاداش و پرداخت دستمزد باشند.

وی ادامه داد: اگر نقشه راهی که در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی ترسیم شده، به‌درستی و با مشارکت مردمی اجرا شود، بسیاری از چالش‌های امروز قابل حل خواهد بود.

رئیس سابق بنیاد شهید در بخش دیگری از سخنان خود، به چالش‌های مدیریت شهری پرداخت و گفت: با وجود تلاش‌هایی که برای اصلاح قانون مدیریت شهری صورت گرفت، مجلس در واگذاری اختیارات دستگاه‌های اجرایی به شهرداری‌ها توفیق نیافت. بخشی از این اختیارات به‌موجب قانون اساسی، قابل تفویض نیستند و همین موضوع سبب شد که حتی با وجود دستوراتی در دولت گذشته، اقدامات عملی مؤثری صورت نگیرد.

وی افزود: در آن مقطع، رئیس‌جمهور شهید با پذیرش پیشنهادی، شهردار تهران را به‌عنوان دستیار اجتماعی خود منصوب کرد؛ اقدامی که می‌توانست گامی در جهت تمرکز و هماهنگی باشد. اما دستگاه‌های موازی به فعالیت خود ادامه دادند و تصمیمی برای تعطیلی یا ادغام آن‌ها اتخاذ نشد.

قاضی‌زاده هاشمی خاطرنشان کرد: ریشه اصلی این مشکلات، به گم‌شدن پاسخگو بازمی‌گردد. در ساختارهای چندپاره و متداخل، مشخص نیست که مسئول نهایی کیست. در مواجهه با آسیب‌های اجتماعی، نمی‌دانیم دقیقاً به کدام نهاد باید مراجعه کنیم. وقتی پاسخگو مشخص نباشد، روندهای آسیب‌زا ادامه می‌یابند و هیچ‌کس مسئولیت آن‌ها را نمی‌پذیرد.

منبع: مهر
کدخبر: ۳۶۸۹۳
ارسال نظر