کدخبر: ۳۷۱۸۳

نورانی نژاد: اظهارات ویتکاف مصرف داخلی دارد

قائم مقام حزب اتحاد ملت در مورد رویکردهای متناقض مقامات آمریکایی در جریان مذاکرات ایران و آمریکا گفت: در مصاحبه‌ها، علاوه بر دیپلماسی عمومی و اعمال فشار به طرف دیگر مذاکره یا آرام کردن فضای داخلی، با نوعی خلاقیت در جمله‌سازی مواجهیم که ظاهر قاطع و تبلیغاتی به نفع جبهه خودی داشته باشد و در عین حال با آنچه در مذاکره رقم خواهد خورد، تنافر قطعی نداشته باشد.

نورانی نژاد: اظهارات ویتکاف مصرف داخلی دارد

به گزارش 24 آنلاین، حسین نورانی‌نژاد درباره اتخاذ برخی رویکردهای متناقض از سوی مقامات آمریکایی اظهار کرد: «تجربه نشان داده که بین مصاحبه‌ها و مواضع اعلامی با آنچه در مذاکرات مطرح می‌شود و مواضع اعمالی، فاصله وجود دارد. در مواضع اعلامی، هر دو طرف سعی می‌کنند تا هم با دیپلماسی عمومی، موضع خود را تقویت کنند و هم برخی موانع و مشکلات مربوط به مخالفان توافق و ملاحظه‌کاری‌هایی که در سیاست داخلی دارند را رتق و فتق کنند. این به معنای آن نیست که در مواضع اعلامی دروغ می‌گویند، بلکه به این معناست که همه حقیقت و همه خطوط قرمز و همه انعطاف‌های پیش بینی شده و همه آنچه بنا دارند در مذاکره بگویند را علنی نمی‌کنند.»

نورانی‌نژاد ادامه داد: «لذا در مصاحبه امروز (یکشنبه) ویتکاف با ABC News اگر چه حرف از خط قرمز غنی‌سازی حتی در حد یک درصد بیان شده، اما این قطعا همه حرف آنها نیست و در مذاکره هم قرار نیست که توافق حول همه نظرات یک طرف آن باشد. لذا می‌بینیم که افکار عمومی هم با پختگی که به دست آورده، مواجهه هیجانی و قطعی با این مواضع ندارد و منتظر آن چیزی می‌ماند که عملااز مذاکرات بیرون می‌آید و نه آنچه در رسانه‌ها گفته می‌شود. در واقع از مواضع اعلامی باید مواضع واقعی هر طرفی را حدس زد و تحلیل کرد، نه اینکه همان را نهایی دانست.»

قائم مقام حزب اتحاد ملت در پاسخ به این پرسش که مقامات آمریکایی از دل اتخاذ یک چنین مواضعی به دنبال چه هستند، گفت: «به بیان دیگر در مصاحبه‌ها، علاوه بر دیپلماسی عمومی و اعمال فشار به طرف دیگر مذاکره یا آرام کردن فضای داخلی، با نوعی خلاقیت در جمله‌سازی مواجهیم که ظاهر قاطع و تبلیغاتی به نفع جبهه خودی داشته باشد و در عین حال با آنچه در مذاکره رقم خواهد خورد، تنافر قطعی نداشته باشد. لذا تا وقتی که گزاره «امیدواری» در مصاحبه‌ها هست و اعلام پایان و شکست مذاکرات به صورت قطعی نشده و با توجه به آنچه تاکنون در مسیر مذاکرات رقم خورده، همچنان امید به توافق بالاتر از شکست مذاکرات است و به نظر می‌رسد که نهایتا جملات حقوقی و سیاسی در موافقتنامه جای جملات لفاظانه در مصاحبه‌ها را بگیرد.»

منبع: اعتماد
کدخبر: ۳۷۱۸۳
ارسال نظر