بقایی: به دنبال اجماع منطقهای برای کمکرسانی به مردم غزه و توقف نسلکشی در فلسطین اشغالی هستیم
نشست خبری هفتگی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با رسانههای داخلی و خارجی برگزار شد.

به گزارش 24 آنلاین، اسماعیل بقایی در نشست هفتگی خود با اشاره به تحولات دیپلماتیک روزهای اخیر تصریح کرد: «به موازات ادامه یافتن جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و کرانه باختری، کماکان موضوع نسلکشی در فلسطین اشغالی، مهمترین موضوع بینالمللی و منطقهای است.»
او افزود: «ما شاهد ادامه یافتن جنایات رژیم صهیونیستی از طریق بمباران مردم مظلوم فلسطین و هم استفاده از سلاح گرسنگی و تشنگی برای پیشبرد طرح نابودی فلسطین بهعنوان یک هویت، ملت و سرزمین هستیم. در روزهای اخیر وزارت امور خارجه (ایران) رایزنیهای بسیاری با کشورهای منطقه انجام داد تا اجماع منطقهای برای کمک رسانی به مردم غزه و توقف نسلکشی در فلسطین اشغالی ایجاد شود.»
بقائی در این خصوص تصریح کرد: «وزیر امور خارجه با تعداد بسیاری از وزرای خارجه کشورهای منطقهای و کشورهای اسلامی و مقامات سازمان همکاری اسلامی رایزنی و صحبت کردند. تلاش ما این است که یک نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی برگزار شود تا درباره توقف جنایات و کمک رسانی فوری به مردم فلسطین چارهاندیشی کنیم.»
او با اشاره به سیاست رژیم صهیونیستی برای استفاده از اقلام اساسی و غذا بهعنوان یک سلاح و وقوع قحطی در باریکه غزه تأکید کرد: «این یک جنایت جنگی است که با تمام قوانین بینالمللی مغایرت دارد. در قرن بیستویکم، چنین نسلکشیای، یک وضعیت کاملاً بیسابقه است.»
بقائی در ادامه و با اشاره به گفتوگوهای ایران و اروپا در استانبول افزود: «در حوزه مذاکرات، روز جمعه با سه کشور اروپایی مذاکراتی انجام شد.»
موضع ایران درباره تغییر مرزهای ژئوپلیتیک در قفقاز جنوبی، ثابت است
او در پاسخ به سوالی درباره گزارشهای منتشر شده درباره تحولات صورت گرفته در منطقه قفقاز جنوبی گفت: «موضع جمهوری اسلامی ایران در موضوع تغییر مرزهای ژئوپلیتیک و تحولات قفقاز تغییری نکرده است. اساساً ۲ موضوع مطرح است. یک موضوع، موضوع صلح و حل و فصل مسالمتآمیز اختلافات بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان است.»
بقائی افزود: «ایران همواره بر تسریع امضای توافق صلح تأکید کرده است. عقب افتادن این روند مفید نیست و میتواند به شکلگیری تنشهای تازه منجر شود.»
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران در ادامه تأکید کرد: «در موضوع مسیرهای ترانزیتی و حملونقلی، ایران از ایجاد چنین مسیرهایی حمایت کرده است. چنین اقداماتی در توسعه همکاری اقتصادی کشورها مفید است. اما این مسیرها هرگز نباید با تمامیت سرزمینی دولتها مغایرت داشته باشد.»
او با اشاره به خواست ورود بازیگران فرامنطقهای به منطقه قفقاز جنوبی تصریح کرد: «ورود چنین بازیگرانی به توسعه کشورهای منطقه کمکی نخواهد کرد و موضع خود را اعلام کردیم. در این موضوع توافقاتی وجود دارد. شایعههای مطرح شده درباره مشارکت کشورهای فرامنطقهای از طرف بازیگران منطقهای رد شد. اما ایران با دقت این موضوع را رصد میکند و با هر ۲ کشور در ارتباط نزدیک است.»