کدخبر: ۴۸۶۹۷

اعطا سیم کارت‌های سفید در دولت رئیسی ایجاد شد

موضوع اعطای اینترنت خاص برای برخی طیف‌ها در ایران از زمان دولت روحانی با هدف گسترش دامنه استفاده از اینترنت پرسرعت آغاز شد. در این دوران ظرفیت‌هایی دراختیار مدیران، نمایندگان مجلس، اهالی رسانه، فعالان سیاسی، کنشگران اجتماعی، فعالان فضای مجازی و... قرار گرفت تا از اینترنت با پهنای باند بالا استفاده کنند. در دولت سید ابراهیم رییسی اما روند اعطای اینترنت بدون فیلتر سرعت بیشتری گرفت و سیم‌کارت‌های سفید رسما در این سال‌ها معنا پیدا کرد.

اعطا سیم کارت‌های سفید در دولت رئیسی ایجاد شد

به گزارش ۲۴ آنلاین، ماجرای داغ خطوط تلفن سفید از آپدیت جدید پلتفرم ایلان ماسک آغاز شد؛ زمانی که ویژگی جدیدی راه‌اندازی شد که نشان می‌داد کاربران در چه منطقه‌ای و به چه شکلی از اینترنت دسترسی دارند. به دنبال این آپدیت جدید و آشکار شدن لوکیشن کاربران توییتر، تبعات عجیبی در ایران و جهان شکل گرفت.

در ایران این آپدیت منجر به نمایان شدن کاربرانی شد که از اینترنت بدون فیلتر استفاده می‌کردند. در ابعاد جهانی نیز این رخداد جدید باعث رسوایی بسیاری از کاربران شد، چراکه مکان و ماهیت فعالیت‌های آنان با آنچه ادعا می‌کردند، همخوان نبود! اما موضوع اعطای اینترنت خاص برای برخی طیف‌ها در ایران از زمان دولت روحانی با هدف گسترش دامنه استفاده از اینترنت پرسرعت آغاز شد. در این دوران ظرفیت‌هایی دراختیار مدیران، نمایندگان مجلس، اهالی رسانه، فعالان سیاسی، کنشگران اجتماعی، فعالان فضای مجازی و... قرار گرفت تا از اینترنت با پهنای باند بالا استفاده کنند. در دولت سید ابراهیم رییسی اما روند اعطای اینترنت بدون فیلتر سرعت بیشتری گرفت و سیم‌کارت‌های سفید رسما در این سال‌ها معنا پیدا کرد.

این شفاف‌سازی درخصوص سیم‌کارت‌های سفید اما یک‌بار دیگر باعث داغ شدن خسارات فیلترینگ در ایران شد. موضوع زمانی جالب‌تر شد که برخی اسامی خاص ازجمله اعضای جبهه پایداری و مخالفان رفع فیلترینگ و موافقان طرح صیانت در لیست افرادی که از سیم‌کارت‌های سفید بدون فیلتر استفاده می‌کردند، نمایان شد. بسیاری  وقتی متوجه شدند چهره‌هایی که هر روز غزل‌های فراوان در فواید فیلترینگ می‌سرودند، ازجمله دارندگان سیم‌کارت‌های سفید و بدون فیلتر هستند، احساس تبعیض فراوانی کردند و به انتقاد از این ساز و کار پرداختند. از روز یکشنبه ۲ آذر ماه که این بحث مطرح شد تا لحظه تنظیم این گزارش، بیش از ۱۲۲ هزار توییت و ریتوییت با ۲۸ میلیون بازدید در این رابطه منتشر شده است. 

منبع: اعتماد
کدخبر: ۴۸۶۹۷
ارسال نظر