رایزنیهای فرهنگی پل ارتباط ملتها و دولتها هستند
عبدالرحمن آلی با دعوت از رایزنان فرهنگی کشورهای مختلف و مدیران مراکز آموزش زبانهای خارجی در آنکارا در نشستی، اهداف و برنامههای انستیتوی یونس امره را تشریح کرد.

به گزارش 24 آنلاین، عبدالرحمن آلی ضمن تشریح اهداف و پروژههای این انستیتو، با اشاره به افتتاح بزرگترین مرکز فرهنگی و آموزشی یونس امره در استانبول طی روزهای آینده، تعامل و همدلی فرهنگی بین کشورهای مختلف را امری ضروری در جهت نزدیکی ملتها برای ایجاد صلح و دوستی دانست.
وی افزود: لازم است اعلام کنم که این مرکز در خدمت فعالیتهای فرهنگی همه کشورهایی خواهد بود که میهمان ترکیه هستند و امیدواریم بتوانیم با همکاری نمایندگیهای فرهنگی کشورهای خارجی در ترکیه، برنامههای خوبی را در این مرکز شاهد باشیم.
مدیر انستیتوی یونس امره ترکیه با اشاره به نامگذاری سال 2025 به عنوان سال فرهنگی ایران و ترکیه اظهار داشت: به درخواست وزارت فرهنگی و گردشگری ترکیه، انستیتوی یونس امره حدود 50 پروژه فرهنگی برای اجرا در ایران تعریف کرده است که از طریق وزارت خارجه به صورت رسمی به دوستان ایرانی اعلام شده است.
وی با بیان اینکه سال گذشته سال فرهنگی ترکیه و مجارستان بود به تجربه خوب خود در اجرای برنامههای فرهنگی با مجارستان اشاره کرد و افزود: امیدواریم این تجربیات، در اجرای برنامه های متنوع فرهنگی با ایران به ما کمک کند.
سید قاسم ناظمی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران نیز در این نشست، با اشاره به نقش رایزنیهای فرهنگی در بسترسازی برای روابط سالم و عمیق بین کشورها گفت: رایزنیهای فرهنگی پل ارتباطی موثری در بین ملتها و دولتها مختلف هستند.
وی افزود: آنان میتوانند زمینه گسترش روابط سیاسی و اقتصادی بین کشورها را فراهم کنند و از سطح سوء تفاهمات بکاهند. در عین حال، تعامل بین اهالی فرهنگ و هنر در سطح جهانی از وظایف ماست.
ناظمی با اشاره به وجود اشتراکات فرهنگی بین کشورهای مختلف حاضر در نشست، افزود: ما علاوه بر فعالیتهای اختصاصی مشابه میتوانیم از ظرفیتهای همدیگر هم استفاده کنیم ما این کار را قبلا با همراهی نهادهای کشور میزبان با برخی از رایزنی فرهنگی کشورهای دیگر انجام داده ایم و نتایج خوبی گرفتهایم.
رایزن فرهنگی کشورمان با اشاره به سال فرهنگی ایران و ترکیه از رایزنان فرهنگی کشورهای مختلف دعوت کرد در سال فرهنگی از ایران بازدید به عمل آورند.
رایزنان فرهنگی و مدیران مراکز آموزش زبان کشورهای آلمان، انگلیس، فرانسه، آذربایجان، مجارستان، رومانی، چین، روسیه، کره جنوبی، ژاپن، جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه آفریقا در این جلسه حضور داشتند.