کدخبر: ۴۴۴۹۷

برندگان نوبل برای حمایت از چهره‌های فلسطینی درخواست کردند

بیست نویسنده از جمله آنی ارنو و عبدالرزاق گورنه، چهره‌های برنده نوبل ادبیات، در نامه‌ای از رئیس‌جمهور فرانسه خواستند طرح کمک به هنرمندان و نویسندگان فلسطینی برای خروج از غزه دوباره آغاز شود.

برندگان نوبل برای حمایت از چهره‌های فلسطینی درخواست کردند

به گزارش 24 آنلاین،  سالی رونی، دبورا لِوی، آنی ارنو و عبدالرزاق گورنه به همراه ویت تان نگوین نویسنده برنده پولیتزر از جمله امضاکنندگان این نامه‌اند که از امانوئل مکرون خواسته‌اند برنامه تخلیه نویسندگان، پژوهشگران و هنرمندان فلسطینی از غزه دوباره فعال شود.

این طرح که در سال ۲۰۱۷ توسط دولت فرانسه و کالج دو فرانس راه‌اندازی شد، برای حمایت از پژوهشگران، دانشمندان، روشنفکران و هنرمندان خارجی در شرایط اضطراری طراحی شده و تاکنون برای اعطای ویزای استعداد فرانسه و کمک‌های عملی به افرادی از اوکراین، سوریه، افغانستان و کشورهای دیگر مورد استفاده قرار گرفته است.

از آغاز جنگ غزه در اکتبر ۲۰۲۳، در مجموع ۳۱ نویسنده، هنرمند و فرد دانشگاهی فلسطینی به همراه خانواده‌هایشان از طریق این برنامه و طرح تخلیه دانشجویان در فرانسه اسکان یافته‌اند.

با این حال ژان-نوئل بارو،  وزیر خارجه فرانسه در اول آگوست اعلام کرد که هیچ‌گونه تخلیه‌ای ادامه نخواهد داشت تا زمانی که مقام‌ها در حال بررسی اظهارنظرهای ضدیهودی منسوب به یک دانشجوی فلسطینی باشند که در جولای از غزه وارد فرانسه شده و قرار بود پاییز در دانشگاه علوم‌ سیاسی لیل تحصیل کند.

به گزارش گاردین، نویسندگان در نامه خود این تصمیم را «نوعی مجازات جمعی» خوانده و تاکید کردند: «تعلیق برنامه‌های تخلیه بر اساس یک مورد از اظهارنظر در شبکه‌های اجتماعی، نوعی مجازات جمعی است؛ در زمانی که همه دولت‌های عضو کنوانسیون‌های نسل‌کشی باید نهایت تلاش خود را برای نجات فلسطینی‌ها از نابودی به کار گیرند و از همدستی در جنایت علیه بشریت خودداری کنند.»

از دیگر امضاکنندگان این نامه می‌توان به ژان ماری گوستاو لوکلزیو، آن انرایت، لیلا سلیمانی، مادلین تی‌ین، ادوار لویی، ایزابلا حماد، دیدیه اریبون، نائومی کلاین، مکس پورتر، آلن داماسیو، ماتیاس اِنار، کپکا کاسابووا، کریم کتان و رشید خالدی اشاره کرد.

منبع: ايسنا
کدخبر: ۴۴۴۹۷
ارسال نظر