کدخبر: ۵۶۵۷۰

نهایی سازی پرونده ثبت جهانی فلک‌الافلاک و غارهای لرستان

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان از نهایی شدن پرونده الحاقی ثبت جهانی تپه فلک‌الافلاک و غارهای پیش‌ازتاریخ خرم‌آباد خبر داد و گفت: با اجرای طرح‌های جامع ساماندهی عرصه ۱۲ هکتاری قلعه و تبدیل غارها به موزه، این منطقه به مقصدی بی‌نظیر در سطح ملی و بین‌المللی تبدیل خواهد شد.

نهایی سازی پرونده ثبت جهانی فلک‌الافلاک و غارهای لرستان

به گزارش 24 آنلاین، عطا حسن‌پور در گفت‌وگو با ایسنا، از پیشرفت‌های چشمگیر در پرونده ثبت جهانی محوطه‌های تاریخی خرم‌آباد خبر داد و اظهار کرد: پس از کاوش‌های صورت گرفته در تپه فلک‌الافلاک و غارهای پیش‌ازتاریخ، پرونده الحاقی این مجموعه برای ثبت در فهرست میراث جهانی یونسکو آماده شده است.

وی افزود: این پرونده که در تاریخ دوازدهم بهمن ۱۴۰۴ به یونسکو ارسال شده، طبق روال معمول، در تیرماه ۱۴۰۵ مورد بررسی و ارزیابی قرار خواهد گرفت. پیش‌بینی می‌شود، همزمان با پرونده ثبت جهانی الموت، این مجموعه نیز در فهرست میراث جهانی قرار گیرد، چرا که معیارهای لازم برای این مهم احراز شده است.

حسن‌پور با اشاره به تبدیل غارهای استان به «غار-موزه» تصریح کرد: طرح تبدیل شش غار پیش‌ازتاریخ ثبت شده در اطراف قلعه فلک‌الافلاک به غار-موزه، که بازسازی زندگی انسان پیش از تاریخ در آنها صورت می‌گیرد، با جدیت پیگیری می‌شود و سال گذشته کار آن آغاز شده بود.

مدیرکل میراث فرهنگی لرستان با بیان اینکه طرح جامع ساماندهی عرصه ۱۲ هکتاری فلک‌الافلاک با حمایت استاندار محترم، مهندس شاهرخ، و وزیر میراث فرهنگی، دکتر صالحی امیری، تصویب شده است، گفت: این طرح شامل ساماندهی مجموعه سپاه در دامنه قلعه و بازسازی و احیای دیوارهای تاریخی با همان سبک و سیاق گذشته است. به عنوان مثال، دیواری به طول ۲۲ متر در خیابان دوازده‌برجی با حفظ سنت‌های کهن احیا خواهد شد.

وی همچنین به تغییرات ترافیکی و دسترسی‌ها اشاره کرد و گفت: در ضلع شرقی پل گپ، این پل به پیاده‌محور تبدیل شده و دو پل جدید در بالادست و پایین‌دست به عنوان جایگزین، به صورت لوپ رفت و برگشت اجرا خواهند شد. دسترسی از خیابان مجاهدین اسلام به ساحلی نیز از کنار پارک جلال حسینی تغییر مسیر داده تا ترافیک منطقه مرتفع گردد.

حسن‌پور ادامه داد: خیابان منتهی به درب ورودی قلعه فلک‌الافلاک نیز به پیاده‌محور تبدیل شده و درب ورودی فعلی قلعه به درب خروجی تغییر کاربری داده و درب ورودی اصلی به محل درب فعلی سپاه (سپاه حضرت ابوالفضل) منتقل خواهد شد. این ورودی جدید با یک پلازای شهری زیبا و فضایی برای استراحت گردشگران، به عنوان مکانی برای ورود به این مجموعه فرهنگی و تاریخی طراحی خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی لرستان ابراز امیدواری کرد: با اجرای این طرح‌ها در سال جاری، مردم و گردشگران شاهد چهره‌ای تازه و بی‌بدیل از دوازده هکتار محیط فرهنگی، طبیعی و تاریخی خرم‌آباد باشند که در نوع خود در کشور ایران کم‌نظیر خواهد بود.

منبع: ايسنا
کدخبر: ۵۶۵۷۰
ارسال نظر