کدخبر: ۵۳۵۲۱

عفو بین‌الملل درباره خطرات حقوق بشری برای هواداران در جام جهانی ۲۰۲۶

سازمان عفو بین‌الملل در آستانه جام جهانی ۲۰۲۶ هشدار داد که میلیون‌ها هوادار در آمریکا با خطرات جدی حقوق بشری از جمله بازداشت‌های گسترده، اخراج مهاجران و محدودیت‌های امنیتی مواجه‌اند؛ موضوعی که به‌گفته این نهاد، فاصله‌ای قابل توجه با وعده برگزاری جام جهانی «ایمن، آزاد و فراگیر» ایجاد کرده است.

عفو بین‌الملل درباره خطرات حقوق بشری برای هواداران در جام جهانی ۲۰۲۶

به گزارش 24 آنلاین و به نقل از رویترز، سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرده است که میلیون‌ها هواداری که در جام جهانی ۲۰۲۶ در ایالات متحده حضور خواهند داشت، با خطرات جدی حقوق بشری مواجه هستند و هشدار داده که این تورنمنت از وعده‌های اولیه خود مبنی بر «ایمن، آزاد و فراگیر بودن» فاصله گرفته است. این نهاد حقوق بشری به مواردی مانند اخراج‌های گسترده، تدابیر امنیتی شدید و بازداشت‌های خودسرانه اشاره کرده است.

استیو کوبرن، مدیر گروه عدالت اقتصادی و اجتماعی عفو بین الملل در این رابطه می‌گوید: «این دیگر شبیه جام جهانی‌ای نیست که در ابتدا وعده داده شده بود؛ جام جهانی‌ای امن، آزاد و برابر و فراگیر که هشت سال پیش هنگام اعطای میزبانی مطرح شد. حتی نسبت به تنها ۱۸ ماه پیش هم احساس متفاوتی دارد. ما می‌دانیم که خطراتی برای هواداران و همچنین جوامع محلی وجود دارد. در ایالات متحده، که سه‌چهارم مسابقات در آن برگزار می‌شود، ما این وضعیت را یک نوع وضعیت اضطراری حقوق بشری توصیف کرده‌ایم. افراد به‌صورت گسترده توسط مأموران مهاجرت بازداشت و اخراج می‌شوند و ابعاد این موضوع بسیار وسیع است.»

بر اساس گزارش عفو بین‌الملل، بیش از ۵۰۰ هزار نفر در سال گذشته از آمریکا اخراج شده‌اند؛ رقمی که بیش از شش برابر ظرفیت ورزشگاه مت‌لایف نیوجرسی است؛ ورزشگاهی که قرار است میزبان فینال جام جهانی باشد.

این نهاد همچنین اعلام کرده که فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) باید از دولت واشنگتن تضمین بگیرد که عملیات‌های مربوط به اجرای قوانین مهاجرتی در داخل و اطراف ورزشگاه‌ها انجام نخواهد شد.
عفو بین‌الملل همچنین خواستار تضمین اجازه و حفاظت از اعتراضات مسالمت‌آمیز شده و درخواست کرده است که ممنوعیت‌های سفر برای هواداران کشورهایی مانند ایران، سنگال، ساحل عاج و هائیتی لغو شود.

این نهاد همچنین نگرانی‌هایی درباره آمار بالای جرم و جنایت در مکزیک و بی‌خانمانان در کانادا مطرح کرده است.

منبع: ايسنا
کدخبر: ۵۳۵۲۱
ارسال نظر