کدخبر: ۳۵۲۰۵

روایت فرمانده نیروی دریایی سپاه از جنگ دریایی با آمریکایی‌ها

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران‌ انقلاب اسلامی دربرنامه تلویزیونی گفت: در فاصله سال‌های ۱۳۴۲ تا ۱۳۵۶ محصل بودم و در یک خانواده متوسط زندگی می‌کردم. مجبور بودبم که حتماً تابستان‌ها کار کنیم و زمستان‌ها درس بخوانیم.

روایت فرمانده نیروی دریایی سپاه از جنگ دریایی با آمریکایی‌ها

به گزارش 24 آنلاین، سردار علیرضا تنگسیری در یک برنامه تلویزیونی گفت: ‌اجداد ما برای بوشهر و دلوار هستند، بعد از شهادت شهید رئیسعلی دلواری به دنبال تفنگچی‌های او می‌گشتند آن‌ها با بلم‌های بادی که شراعی به معنای بادبانی نام دارد به سمت نهر علی‌شیر روبروی فاو می‌آیند تا دست ژاندارم‌ها به آن‌ها نرسد. وی افزود: یک جاده‌ای به نام مصدق میان آبادان و اروند کنار احداث می‌کنند و در نهر قاسمی حاضر می‌شوند، قاسمی به دو قشر عرب‌ها و عجم‌ها تقسیم شده بود. سپس به خسروآباد آبادان آمدیم و من در سال ۱۳۴۲ آنجا به دنیا آمدم.

*به خاطر دارم هنگامی که امام تشریف آوردند یک تلویزیون شارژی را روی یک ماشین گذاشته بودند که پس از ورود امام این برنامه قطع شد. آن زمان که در آبادان حضور داشتیم مردم از این اتفاق بسیار وحشت کرده بودند و دعا می‌کردند حتی برخی گریه می‌کردند و می‌ترسیدند که برای امام اتفاقی افتاده باشد چون برنامه قطع شده بود. البته بعدها هم خبردار شدیم که ایشان مسیر بهشت زهرا را ادامه دادند و بلافاصله سخنرانی امام خمینی (ره) پخش شد.

*اولین شروع کار دریایی را در سپاه آبادان در دهانه بهمنشیر با دو فروند شناور آغاز کردیم؛ یک شناور کوچک موتور ۸ و یک شناور یک موتوره تفریحی متعلق به دوره طاغوت استفاده می‌کردیم که موجب شد، امنیت برقرار شود. این کار ادامه داشت تا اینکه عملیات شکست حصر آبادان اتفاق افتاد و جاده‌های دسترسی به آبادان باز شد. لذا دیگر تردد از مسیر دریایی صورت نمی‌گرفت.

* عملیات بیت المقدس را روی رودخانه‌ای با حدود ۱۲۰ تا ۱۳۰ متر عرض انجام دادیم؛ عراقی‌ها در بخشی از این مسیر عقب نشینی کرده بودند و به بلم و امکانات عبور از رودخانه نیاز داشتیم. البته برادران تکاوران نیروی دریایی ارتش «جیمینی» داشتند که برای عمده قوا تا مرحله اول که پل آزادی را احداث کنند، نیاز داشتیم تا شناورهایی را بیاوریم. شناورهایی که از جزیره مینو، شحیطاط، اروند رود و کنار روستاهای منوحی به آنجا آوردیم عبور را از این طریق و توسط آن‌ها انجام دادیم پس متوجه شدیم که شناور برای ما کاربردهای بسیاری دارد.

* چهار گام را پشت سر گذاشتیم تا توانستیم به نیروی دریایی تبدیل شویم. گام اول یگان دریایی بود که در استان‌های جنوبی همچون خوزستان، بوشهر و هرمزگان با جیمینی‌ها و قایق‌های تفریحی زمان طاغوت تشکیل شد که در عملیات‌های بدر و خیبر از آن‌ها استفاده کرد.

*قایق‌های «لاور» که در شمال کشور وجود دارد متعلق به یک شرکت آمریکایی با نام «لاور» است حتی قایق لاور از جنس فایبرگلاس هم نمی‌توانستیم در ایران تولید کنیم که همه آن‌ها سازه‌های خارجی بود و در ایران اصلاً شناورسازی وجود نداشت اما عملیات خیبر باعث شد ما به سمت قایق‌سازی برویم.

* یک قایق با نام رجندر ساختیم که ارتفاع آن از آب حدود ۵۰ سانتی‌متر بود و برای اسکورت کاروان‌ها که به بندر امام می‌آمدند از این قایق‌ها استفاده می‌کردیم که اگر الان به آن‌ها نگاه کنید، باور نمی‌کنید که در شمال خلیج فارس از آن‌ها استفاده می‌شد.

* بعدها بدنه‌های دیگری را با نام‌های جذر و مد تولید کردیم. البته یک بدنه‌ای را از ماهیگیران کویتی در زمان دفاع مقدس غنیمت گرفتیم و طبق آن، بدنه‌ای با نام کوثر و بعثتی از جنس فایبرگلاس تولید کردیم. این در حالی بود که هنوز عملیات والفجر ۸ آغاز نشده بود.

*  گام اول ما، یگان دریایی، گام دوم، نواحی دریایی، گام سوم، تیپ‌های دریایی و گام چهارم که در سال ۶۴ انجام گرفت، مناطق دریایی بود. تا گام سوم هنوز فرمان مبارک حضرت امام خمینی مبنی بر تشکیل نیروهای سه‌گانه سپاه صادر نشده بود.

*۲۶ شهریور ۶۴ هنگامی که امام آن فرمان مبارک را صادر فرمودند، ما یک گام از ناو تیب‌ها فراتر رفته و به سمت مناطق دریایی حرکت و آن‌ها را در سه منطقه تشکیل دادیم. منطقه سوم در خوزستان منطقه دوم در بوشهر و منطقه اول در تنگه هرمز.

* ما شناورهای ۴ تا ۶ متر را در سازمان رزم خود داشتیم که شناور عاشورا نیز ۶ متر بود. ما تا پایان جنگ با همین شناورها هم با آمریکا و هم با رژیم بعث درگیر شدیم. هنگامی که عملیات والفجر ۸ انجام شد مسئولیت دفاع یا قطع مسیر مواصلاتی عراقی‌ها در خور عبدالله بر عهده نیروی دریای سپاه قرار داده شد.

*  تعدادی شناورهای سنگین هم برای پشتیبانی با نام یدک‌کش‌های ایلام، آبادان، دهلران و دو شناور لندینگ کرأفت از هلند در دفاع مقدس وارد کردیم. یعنی نیروی دریایی سپاه که پیش از آن در قالب مناطق و پیش‌تر در قالب ناوتیپ فعالیت می‌کرد، همین دارایی‌ها را در اختیار داشت.

* شهید رودکی به قدری خوش فکر بود که هنگامی که می‌خواستیم عملیات را علیه سکوی نفتی الامیه انجام دهیم یک پله‌ای را به طول ۱۲ متر طراحی کرد و با قرار دادن آن روی والفجر کمک کرد تا رزمندگان از این پله‌ها بالا رفته و در کوتاه‌ترین زمان ممکن آن را تسخیر کنند.

 پس از دفاع مقدس، ۴ آمریکایی را در سال ۸۲ گرفتیم، به زانو درآمدند و پس از آن، ۱۰ ملوان انگلیسی که سال ۹۴ در مشهد شهدای ۱۶ مهر بازداشت شدند

* ما طی یک سال و نیم درگیری با آمریکایی‌ها از ابتدای سال ۶۶ که ناحق به سکوهای نفتی، کشتی‌ها حمله کردند و از صدام پشتیبانی کردند تا دارایی‌های ما را در نقاط مختلف مانند خارک، لاوان و حتی تنگه ترمز مورد اصابت قرار دهد ما وارد جنگ با آمریکایی‌ها شدیم. هر آنچه صورت گرفته کار خدا بوده است و ما تنها وسیله آن.

*ما موشکی را شلیک کردیم که از سه شناور عبور کرد و شناور آمریکایی را در الاحمدی مورد اصابت قرار داد. این موشک در چین از رده خارج شده بود و نمونه آن را به عراقی‌ها هم داده بودند که رژیم عراق در خور موسی ۶۰ کشتی ما را هدف قرار داد.

* ما هیچ‌گاه شروع‌کننده جنگ در خلیج فارس نبوده‌ایم چون بیشترین سهم خلیج فارس برای ما است. سکوهای نفتی گازی امکانات و جزایر ما در این منطقه حضور دارد اما رژیم بعث چون دریا نداشت و فقط دو سکوی البکر و الامیه را در اختیار داشت، این سکوها ناکارآمد و غیرقابل استفاده شده بودند. لذا بعثی‌ها عملیات‌های حمله به نوروز، بحرکان، سروش، ابوذر و خارک را با تجهیزات غربی مانند موشک‌های اگزوسه و بالگردهای سوپرفرلون آغاز کردند.

*اولین سیلی را با موشک دریافت کردند. ما ۱۸ موشک شلیک کردیم که ۱۵ فروند آن به هدف اصابت کرد که باور کردنی نیست چون کار ما نبود بلکه کار خدا بود. چند کشتی مانند سی اول سیتی، سانگاری و بریجتون روی مین رفتند و با تیر غیب خداوند آن خلبان عراقی ناوچه استارک آمریکایی را مورد اصابت قرار داد. چک پوینت هواپیماهای عراقی بود تا منطقه را کلییر کند که ناوهای ما در منطقه قرار دارد یا نه.

* پس از دفاع مقدس، ۴ آمریکایی را در سال ۸۲ گرفتیم، به زانو درآمدند و پس از آن، ۱۰ ملوان انگلیسی که سال ۹۴ در مشهد شهدای ۱۶ مهر بازداشت شدند. سپس عملیات ۱۷ ربیع که ۲ ناو شکن آمریکایی می‌خواستند نفتکشی که به دنبال سرقت نفت ما بود را اسکورت می‌کردند که ما آن نفتکش را گرفتیم و هیمنه آن‌ها خرد شد.

* رهبر معظم انقلاب راهبرد اصلی را بیان می‌کنند، ستاد کل نیروهای مسلح برنامه‌ریزی‌ها را انجام می‌دهد، قرارگاه مرکزی حضرت خاتم الانبیا (ص) هدایت عملیاتی را بر عهده دارد و فرماندهی کل سپاه مجموع همه رده‌های سپاه راهبری می‌کند و به تبع آن در ارتش نیز چنین است، در این راستا، تغییراتی را در نیروی دریایی سپاه شروع کردیم.

*شناورها در داخل تولید می‌شود به نحوی که سرعت آن از ۳۵ نات به ۵۵ نات افزایش یافت که آن را به شناور ساخت شهید جولایی تبدیل کردیم با نام ذوالفقار که ۵۵ نات سرعت دارد.وی ادامه داد: در ادامه دانش بنیان‌ها با طراحی بومی شناوری را با سرعت ۷۵ نات تولید کردند و سپس به بیش از ۹۰ نات و در ادامه نیز به ۱۱۰ نات سرعت رسیده‌ایم.

* ما ایرانی‌ها می‌توانیم اما باید باورمان شود که می‌توانیم. ما موشک، پهپاد، زیر سطحی و... طراحی کرده و ساخته‌ایم. زیر سطحی که کشور سازنده به ما داده بود و می‌گفت ایرانی‌ها نمی‌توانند آن را بسازند توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تولید شد و اکنون توسط برادران نیروی دریایی قهرمان ارتش استفاده می‌شود.

* ملت ما باور کنند که خدا با ما است و فکر ایرانی بسیار قدرتمند است. معاویه یک نامه‌ای به خلیفه دوم می‌نویسد که ایرانی‌ها سکان شناور ساخته‌اند. ما دریانورد بوده‌ایم و باید به اصل خود بازگردیم. فرمانده معظم کل قوا می‌خواهد این عزت را در ما ایجاد کند، عزت ایرانی که همه جا زبانزد است.

* امروز شناور جیمینی و شناورهای غنیمتی را به شناورهایی با سرعت ۱۱۰ نات رسانده‌ایم و توانسته‌ایم به شناور پهبادبر شهید بهمن باقری برسیم.وی افزود: شناور شهید باقری یک شناور چند منظوره و یک پایگاه متحرک است که می‌تواند دو ناو گروه موشک انداز در خود حمل کند که اکنون یک ناوگروه در داخل آن جاسازی شده و ظرفیت جاسازی یک ناو گروه دیگر را نیز داراست.

* جمهوری اسلامی ایران تنها کشوری است که روی شناورهای ۶ و ۸ متری موشک نصب کرده است و این شناورها بدون نفر شده و شلیک موشک را بدون نفر انجام خواهند داد که ۲۰۰ الی ۳۰۰ کیلومتر را طی کنند. البته این کار را انجام داده‌ایم چون اگر انجام نداده باشیم هیچگاه آن را بیان نخواهیم کرد.

*آمریکایی‌ها شناوری را نشان دادند که یک فروند پهپاد «سوئیچ‌بلید» روی آن مستقر شده است بدانند که ما بهتر از این شناور را طراحی و تولید کرده‌ایم.فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران در پایان همه توفیقات نیروهای مسلح را ناشی از الطاف و توجه خداوند دانست و تاکید کرد که اگر روزی فکر می‌کنیم این اقدامات ناشی از تلاش ما بوده، آن‌گاه شکست خواهیم خورد.

* آمریکایی‌هایی که روزی ناو هواپیمابرشان یک حکومت را عوض می‌کرد، امروز شناور ما به او دستور می‌دهد که در داخل آب‌های ما حق تردد ندارید و این قدرت خداست؛ همان موشکی که شناور «سنگاری» را زد، نشانه جدی قدرت خدا بود و باید شکرگزار خداوند باشیم.

*انگلیسی‌ها جنایت‌های زیادی در ایران مرتکب شدند و یکی از این جنایت‌ها غرق کردن شناور ببر و پلنگ ایران بود؛ اما با وجود اینکه انگلیسی‌ها جنایات زیادی در ایران مرتکب شدند، شاه با آن‌ها مصالحه می‌کرد.

* امروز ایالات متحده آمریکا توان تعرض به نفتکش‌های ما را ندارد و اگر چنین شود، با او مقابله می‌کنیم. آمریکایی‌ها در خلیج فارس نمی‌توانند با ما درگیر شوند؛ چرا که توانایی مقابله با آن‌ها را داریم؛ همچنین پدافند هوایی ما بسیار قوی است و موشک‌های خوبی هم تولید کرده است. در عملیات والفجر هم هم موشک‌های خوبی داشتیم و در مقابل آفند دشمن ایستادیم و به توفیقاتی رسیدیم.

* در نیروی دریایی سپاه، معیشت یعنی قوی‌شدن نیروی دریایی و اگر قوی نشوید، نمی‌توانید اسکورت کنید و اگر قوی نباشیم امنیت لازم را نخواهیم داشت. ما باید با شناورهای خود از پارس جنوبی حفاظت کنیم و در مقابل راهزنان بایستیم.اگر نیروی مسلح و نیروی دریایی قوی داشته باشیم، می‌توانیم عزت ملت را در دریا نشان دهیم.

* ما برای اولین بار ناو پهپادبر با باند ۱۸۰ متر ساختیم. هیچ‌کس این را باور نمی‌کرد که بتوانیم چنین شناوری بسازیم.

منبع: فارس
کدخبر: ۳۵۲۰۵
ارسال نظر