کیایی از برخورد دوگانه اهالی فوتبال با «بازی را بکش» و ترس از تبلیغات روایت کرد
مصطفی کیایی، تهیهکننده فیلم «بازی را بُکش» با اشاره به سختیهای ساخت این فیلم گفت: اهالی فوتبال برخورد دوگانهای با فیلم داشتند و با وجود نظرهای گوناگون، برای اینکه مورد غضب قرار نگیرند حاضر به تبلیغ فیلم نشدند.

به گزارش 24 آنلاین، کیایی که اخیرا برای فیلمنامهای با نام «شغل شریف» پروانه ساخت گرفته تا پس از هفت سال به کارگردانی در سینما برگردد، سال گذشته فیلم «بازی را بکش» را تهیه کرد. او در گفتوگویی با ایسنا از دلایل دوریاش از سینما، تمرکز بر سریالسازی، سختیهای تولید فیلم «بازی را بکش» و واکنش اهالی فوتبال به این فیلم گفت که این روزها به کارگردانی محمدابراهیم عزیزی روی پرده سینماهاست.
دلزدگی از سینما پس از «مطرب»
این فیلمساز که آخرین بار در سال ۱۳۹۸ و پیش از شیوع کرونا، فیلم پرفروش «مطرب» را در سینماها داشت، در ابتدای این مصاحبه در پاسخ به اینکه چرا چند سالی است به عنوان کارگردان از سینما دور بوده، بیان کرد: واقعیت این است که در تمام این سالها شیوه و مدل کاری من به گونهای بوده که باید چیزی مرا به وجد میآورد تا کار کنم و برهمین اساس هر وقت هر فیلمی ساختم آن را حتما دوست داشتم، اما بعد از فیلم «مطرب» که کرونا و ماجراهای تعطیلی سینما پیش آمد و همچنین بهخاطر شرایطی که در سینما وجود داشت، بخصوص در مورد بازگشت سرمایه و فشاری که به ما به عنوان بخش خصوصی وارد شد، نسبت به سینما خیلی دلزده شدم و دیگر دوست نداشتم در سینما کار کنم. در همان دوران بود که حدود یک سال مشغول ساخت سریال «همگناه» (برای شبکه نمایش خانگی) شدم و حس میکردم همچنان نمیخواهم در سینما کار کنم چون قصه و موضوعی هم وجود نداشت که مرا مثل قبل به وجد بیاورد.
او ادامه داد: علاوه براینها، در سال ۱۴۰۰ به تغییر دولت رسیدیم و اعضای شورای پروانه ساخت در آن مقطع افرادی نبودند که من بخواهم به آنها فیلمنامه بدهم به همین دلیل تصمیم گرفتم فیلم نسازم.
وی درباره حضورش در پروژه «بازی را بکش» بیان کرد: با وجود تاکیدی که بر کار نکردن داشتم، با اصرار کارگردان (ابراهیم عزیزی) فیلمنامه را خواندم و چون قصه را دوست داشتم قبول کردم که آن را بسازیم، منتها از آنجایی که در دفتر ما بیشترین وقت روی فیلمنامه گذاشته میشود تا ارزش جلوی دوربین رفتن را پیدا کند، تقریباً یک سال با نویسنده و کارگردان جلسه داشتیم و فیلمنامه را بارها بازنویسی کردیم و نتیجه، آن چیزی شد که الان در سینماها اکران شده است.
روایت فضایی ملتهب از پشت پرده فوتبال برایم جذاب بود
کیایی که به زودی سریال «هزار و یک شب» را راهی شبکه نمایش خانگی میکند، درباره سوژه خاص فیلم و تلخی داستان آن نسبت به فیلمهایی که خودش کارگردانی کرده، گفت: حتماً هر کارگردان و نویسندهای لحن و ویژگیهای خاص خود را در کارش دارد ولی یک مسئله مشترک فیلمنامه «بازی را بکش» با کارهای من، پرداختن به موضوعی اجتماعی مثل طرح فساد و اتفاقات پشت پرده آن بود که در «خط ویژه»، «عصر یخبندان» و «بارکد» هم سراغ آنها رفته بودم. این فیلم که فضایی ملتهب از ماجراهای پشت پرده فوتبال را روایت میکند برایم جذاب بود البته علاقه شخصی من و محسن (بازیگر اصلی فیلم) به فوتبال هم بیشتر ترغیبم کرد که وارد این قصه شوم. با این حال «بازی را بکش» کارگردان خودش را داشت و لحن آن شبیه فیلمسازی من نیست.
او در پاسخ به اینکه برای ساخت فیلمی با این موضوع با چه سختیهایی مواجه شدند و اطلاعات پشت پرده فیلم از کجا تأمین شده است؟ توضیح داد: تولید این فیلم واقعا کار سختی بود چون در زمان تحقیق و نگارش فیلمنامه، هر جایی که میخواستیم تحقیق میدانی انجام دهیم و اطلاعاتی به دست آوریم حتما مانعی ایجاد میشد و این ماجرا در زمان تولید هم ادامه داشت به طوری که هر جایی میفهمیدند درباره شرطبندی، فیلم میسازیم انواع و اقسام مشکلات را جلوی پای ما میگذاشتند و سنگ اندازی میکردند تا آن اتفاق، درست انجام نشود.
وی درباره ساخت فیلم در شهری غیر از تهران هم بیان کرد: دلیل ساخت فیلم در شهرستان بهخاطر حجم گستردهتر فساد و اتفاقات این چنینی در لیگهای زیرگروه فوتبال بود که بسیار بیشتر از لیگهای اصلی است چون در آنجا حتی اجازه فیلمبرداری مسابقات داده نمیشود و میزان شرطبندیها عجیب و غریب و فضا بسیار آلوده است.
صحبت از جابجاییهای سنگین مالی حتما با فشار مواجه میشود
او با بیان اینکه بچههای کوچک هم درگیر این فضای آلوده شدهاند، افزود: پسر من گرایش زیادی به فوتبال پیدا کرده و در لیگی از تهران بازی میکند. در آنجا هم خوب متوجه شدم که در پشت صحنه انتخاب بچهها و اینکه چه کسی در تیم بازی کند، پولهای سنگین رد و بدل میشود؛ به همین دلیل وقتی بخواهید درباره این مدل جابجاییهای سنگین مالی صحبت کنید حتماً مورد هجمه و فشار قرار میگیرید با این حال ما تصمیم گرفته بودیم به هر شکلی که شده، این فیلم را بسازیم و برخلاف اینکه در اکثر موارد فیلمسازانِ اول، سرمایه را با خودشان میآورند و فقط به دنبال یک مجوز تهیهکننده هستند، ما سرمایه این فیلم را به طور کامل در دفتر فیلمسازی خودمان (نوار کارن فیلم) تأمین کردیم.
ترس بعضی از اهالی فوتبال از فدراسیون و باشگاهها برای تبلیغ «بازی را بکش»
کیایی درباره اکران این فیلم و بازخورد فوتبالیها نسبت به فیلم گفت: فوتبالیها با فیلم برخورد دوگانهای داشتند. بعضی از آنها اعتقاد داشتند که با عیان شدن این اتفاقات و پشت صحنه آن اعتماد خانوادهها نسبت به فضای فوتبال از بین میرود و برخی معتقدند این فیلمها میتواند باعث به پاک شدن فضای فوتبال و آگاهیبخشی کمک کند اما در نهایت هیچ کدام از این دو گروه حاضر نشدند کمکی به تبلیغ فیلم کنند و میترسیدند که از سوی مقامات فدراسیون و برخی باشگاهها مورد غضب قرار گیرند.
او همچنین درباره وضعیت اکران فیلمهایی از جنس «بازی را بکش» در مقایسه با فیلمهای کمدی که فروش بیشتری دارند، و ارزیابیاش از ادامه اکران این فیلم توضیح داد: اصولا فیلمهای فوتبالی و ورزشی خیلی مورد استقبال مردم قرار نمیگیرند اما فیلم ما اگرچه موضوع فوتبالی دارد، در واقعیت یک فیلم معمایی است. با این حال این روزها مردم خیلی حوصله تماشای فیلمهای جدی را ندارند و ترجیح میدهند به دیدن فیلمهای کمدی بروند.
ساخت کمدی اجتماعی «شغل شریف» و پخش همزمان «هزار و یک شب» در پلتفرمهای داخلی و خارجی
کیایی در پایان پاسخ به اینکه فیلم جدیدش را با چه موضوعی و در چه زمانی کلید میزند، گفت: فیلم جدید (شغل شریف) یک کمدی اجتماعی است که به زودی وارد مرحله پیش تولید میشود و امیدوارم که بتوانیم کاری استاندارد و جذاب تولید کنیم. همچنین درگیر امور بعد از تولید سریال «هزار و یک شب» نیز هستم و ان شاءالله به زودی از پلتفرم «فیلیمو» و به طور همزمان در چند پلتفرم خارجی پخش خواهد شد.
به گزارش ایسنا، «بازی را بکش» با بازی محسن کیایی، هدی زینالعابدین، محمد بحرانی و پوریا رحیمیسام به پشتپرده اتفاقهایی تلخ در فوتبال میپردازد که سال گذشته در جشنواره فیلم فحر رونمایی شد و به تازگی در سینماهای کشور اکرای سراسری شده است.