قدیمیترین تیم فوتبال شمالغرب احیا میشود؟
با گذشت چندین سال از انحلال تیم فوتبال ماشینسازی تبریز، احیای این تیم تبریزی هنوز هم در هالهای از ابهام قرار دارد.

به گزارش 24 آنلاین، «ماشینسازی»، نام قدیمیترین تیم فوتبال شمالغرب کشور در شرایطی به تاریخ پیوسته که در دهه اخیر نه مالکیت درست و حسابی داشت و نه توانست خودش را از زیر سایه تراکتور خارج کند.
قصه پر غصه انحلال سبزپوشان زمانی رقم خورد که مالکیت این تیم به محمدرضا زنوزی سپرده شد. از آن زمان ماشینسازی نه در لیگ برتر جدی گرفته شد و نه قادر به رقابت در لیگ های پایینتر بود؛ وضعیتی که در نهایت نام ماشین سازی را در زمره تیمهای منحل شده فوتبال ایران سنجاق کرد؛ کنار پاس تهران، نفت تهران، ابومسلم خراسان و راهآهن.
تا این لحظه وعدهوعیدهای گاهوبیگاه مسئولین در زمینه احیای تیم فوتبال ماشینسازی، نتیجهای دربر نداشته است. مسئولین در طول سالیان متمادی با وعده احیای این تیم قدیمی، بذر امید در دل هواداران تبریزی کاشتند؛ اما تا امروز برای رشد این بذر نه خبری از آب بوده و نه خاک درست و حسابی.
حبیب مقصودی، مدیرکل جدید ورزشوجوانان آذربایجانشرقی آخرین بار در رابطه با موضوع احیای تیم ماشینسازی، در ۴ خردادماه ۱۴۰۴ در یک نشست خبری گفت: علت فروپاشی باشگاه ماشینسازی، فاصله ورزش از صنعت بود و این خلأ بزرگ در ورزش استان کاملا مشهود است و باید صنعت را پای کار بیاوریم.
او ادامه داد: ماشین سازی به احیا نیاز دارد. این موضوع دغدغه مسئولان استانی و به ویژه هیات فوتبال استان است. همه در تلاش هستیم که دست به دست هم فکری اساسی در رابطه با این موضوع انجام بدهیم. درخواست میکنیم که بعد از تور دوچرخه سواری جلسهای با حضور مسئولین استان، نسبت به احیای تیم ماشین سازی برگزار کنیم.
سال گذشته و در اولین سفر وزیر ورزش به تبریز، موضوع احیای تیم فوتبال ماشینسازی جزو اصلیترین مباحث بود که مورد بررسی قرار گرفت؛ زمانی که حبیب ستودهنژاد، سکاندار ورزش استان بود و چندین مرتبه از احیای این تیم سخن به میان آورده بود.
احمد مطهری اصل، امام جمعه تبریز، ۱ آبان ماه سال گذشته، در دیدار با وزیر ورزش با اشاره به احیای تیم فوتبال ماشینسازی تبریز گفت: این تیم طرفداران زیادی دارد و امیدواریم شرایط بازگشت این تیم فراهم شود و ماشینسازی احیا شود. کل استانهای اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و زنجان یک تیم دارند به نام تراکتور و با احیای ماشینسازی میتوان دو تیم داشته باشیم.
احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان ۱ آبان ۱۴۰۳ درباره احیای باشگاه ماشینسازی تبریز نیز گفت: ماشینسازی قدیمیترین تیم تبریز است و احیای این تیم یک ظرفیت بوده و آن چه که اهمیت دارد این است که یک بخش خصوصی یا صنعتی را پای کار بیاوریم تا این تیم احیا شود.
بحث احیای تیم فوتبال ماشینسازی همواره جزو اصلیترین دغدغه های امام جمعه حال حاضر تبریز بوده و وی چندین مرتبه به این موضوع تاکید کرده است.
احمد مطهری اصل، امام جمعه تبریز، ۳ آذر سال گذشته، در جریان مراسم تجلیل از المپین های آذربایجان شرقی دوباره به اهمیت موضوع احیای تیم ماشین سازی تاکید کرد و گفت: درباره وضعیت ماشین سازی و تراکتور همچنان سر حرف مان هستیم. برای احیای تیم فوتبال ماشین سازی باید فکری اساسی انجام شود. از طرفی تراکتور پرطرفدار ترین تیم فوتبال ایران است و باید اهمیت ویژهای برای این تیم قائل بود.
بهرام سرمست، استاندار آذربایجان شرقی، جمعه، ۲۸ دی ۱۴۰۳ در جلسهای با عنوان «جمعههای کاری» با جمعی از پیشکسوتان باشگاه ماشین سازی دیدار کرد و درباره احیای این باشگاه گفت: هر چند امروز تراکتور به نماد ورزشی خطه آذربایجان تبدیل شده، اما حمایت از ماشین سازی و احیای این تیم فوتبال ریشه دار نیز دغدغه دائمی است.
استاندار آذربایجان شرقی تاکید کرد: همه باید به دنبال حفظ و احیای کارخانه ماشین سازی به عنوان برند صنعت آذربایجان و ایران باشند و حمایت از تیم فوتبال آن نیز چنین وضعیتی دارد.
وی گفت: اگر لازم باشد تیم فوتبال ماشین سازی را به صنایعی چون مجتمع مس سونگون پیوند بزنیم، این کار نیز انجام خواهد شد.
به گزارش ایسنا، چکیدهای از سیاهه بلندبالای نظرات مسئولین در رابطه با مسئله احیای تیم فوتبال ماشینسازی را خواندید. اظهاراتی که در بین آنها جای خالی سران هیات فوتبال استان به عنوان یکی از اصلیترین متولیان اوضاع وخیم تیم فوتبال ماشینسازی بابت تشخیص نادرست اهلیت مالک خصوصی در زمان واگذاری مالکیت؛ نمایان است.
با گذشت چندین سال از انحلال تیم فوتبال ماشینسازی تبریز، اما هیچ تغییری در وضعیت این تیم ایجاد نشده است. درحالی که احیای این تیم دوستداشتنی هنوز هم در هالهای از ابهام قرار دارد نیز اظهار نظرهای گاهوبیگاه مسئولان، بذر امیدواری را در دل هواداران تبریزی میکارد؛ بذری بیآب و خاک.