کدخبر: ۶۴۵۶۴

اتفاق بزرگ برای سه‌گانه ایران؛ دو مربی اصفهانی در مسیر المپیک جوانان داکار

پس از سال‌ها تلاش و برنامه‌ریزی، سه‌گانه ایران با سهمیه المپیک جوانان داکار توسط علی‌اصغر کشاورزیان به یک موفقیت مهم بین‌المللی دست پیدا کرد؛ موفقیتی که می‌تواند آغازگر فصلی تازه برای این رشته ورزشی باشد.

اتفاق بزرگ برای سه‌گانه ایران؛ دو مربی اصفهانی در مسیر المپیک جوانان داکار

به گزارش 24 آنلاین، رشته سه‌گانه یا تری‌اتلون، یکی از رشته‌های المپیکی است که ورزشکاران در آن باید سه مرحله شنا، دوچرخه‌سواری و دوومیدانی را به‌صورت متوالی پشت سر بگذارند؛ رشته‌ای که موفقیت در آن به آمادگی جسمانی بالا، توانایی فنی، استقامت و برنامه‌ریزی تمرینی مستمر نیاز دارد.

ایران در سال‌های اخیر با سرمایه‌گذاری بر رده‌های پایه و حضور در رقابت‌های بین‌المللی، مسیر توسعه این رشته را دنبال کرده و اکنون با کسب سهمیه بازی‌های المپیک جوانان داکار ۲۰۲۶، در آستانه تجربه‌ای مهم در عرصه بین‌المللی قرار گرفته است.

علی‌اصغر کشاورزیان، ورزشکار اصفهانی تیم ملی سه‌گانه، نماینده ایران در این رقابت‌هاست؛ ورزشکاری که به گفته کادر فنی، حاصل بیش از یک‌دهه فعالیت و تمرین مستمر در این رشته، اکنون فرصت حضور در یکی از مهم‌ترین رویدادهای ورزشی رده‌سنی جوانان را به‌دست آورده است.

از موفقیت در آسیا تا کسب سهمیه المپیک

فرشاد دادفر، سرمربی تیم ملی سه‌گانه ایران به ایسنا می‌گوید: پس از جنگ اخیر و اتفاقات دردناکی که برای مجموعه فولاد مبارکه رخ داد، مسئولان این مجموعه تصمیم گرفتند رشته سه‌گانه را که از رشته‌های المپیکی محسوب می‌شود و از سال ۲۰۰۰ وارد برنامه بازی‌های المپیک شده است، به سبد رشته‌های مورد حمایت باشگاه اضافه کنند.

وی می‌افزاید: ما نیز در کنار یکدیگر، از حدود ۱۲ سال پیش مسیر توسعه بلندمدت این رشته را دنبال می‌کردیم و هدف‌مان این بود که بتوانیم به قهرمانی آسیا و کسب سهمیه المپیک فکر کنیم. سرانجام با تکیه بر مجموعه‌ای از عوامل شامل حمایت، پشتکار، خودگذشتگی، تلاش شبانه‌روزی، نظم و انضباط، پس از ۱۲ سال به نتایج مطلوبی دست پیدا کردیم.

سرمربی تیم ملی سه‌گانه ایران درباره نتایج به‌دست‌آمده در رقابت‌های قهرمانی آسیا خاطرنشان می‌کند: سال گذشته در مسابقات قهرمانی آسیا که در عربستان برگزار شد، موفق شدیم هر سه سکوی قهرمانی را به ورزشکاران ایرانی اختصاص دهیم؛ اتفاقی که برای نخستین‌بار در تاریخ این رشته ورزشی در رقابت‌های قهرمانی آسیا رقم خورد.

دادفر در رابطه با اینکه کسب سهمیه المپیک از دو سال پیش در دستور کار این مجموعه قرار گرفته بود، می‌گوید: برای حضور در بازی‌های المپیک، ورزشکاران باید سهمیه لازم را به‌دست آورند و کشورهای مختلف در یک بازه زمانی مشخص برای کسب این سهمیه‌ها رقابت می‌کنند. بازی‌های المپیک جوانان داکار نیز نخستین رویداد المپیکی است که در قاره آفریقا برگزار می‌شود و ورزشکاران کشورهای مختلف برای حضور در آن تلاش کرده‌اند.

وی درباره دشواری‌های مسیر آماده‌سازی ورزشکاران ایرانی ادامه می‌دهد: ما در این مسیر دست‌بسته نبودیم و حتی در دوران جنگ رمضان نیز تمرینات خود را متوقف نکردیم. در هیچ شبانه‌روزی، حتی زیر شدیدترین بمباران‌ها و در سخت‌ترین شرایط و با وجود فشارهای روانی، تمرینات را لغو نکردیم. این ورزشکاران بیش از دو سال است که به‌صورت شبانه‌روزی برای رسیدن به این هدف تلاش می‌کنند.

سرمربی تیم ملی سه‌گانه ایران با ابراز خرسندی از کسب سهمیه المپیک توسط علی‌اصغر کشاورزیان اضافه می‌کند: علی‌اصغر کشاورزیان توانست این شرایط را به‌دست آورد و پس از پشت‌سر گذاشتن رقابت‌های انتخابی، در مسابقات قهرمانی آسیا نیز رتبه بهتری کسب کند و اکنون فرصت حضور در این رقابت‌ها را داشته باشد.

دادفر در رابطه با بررسی شرایط رقبای بین‌المللی کشاورزیان یادآور می‌شود: رقبای خود را به‌دقت تحلیل کرده‌ایم. ورزشکاران کشورهای ژاپن، تونس، مکزیک و قزاقستان از جمله رقبای اصلی ما هستند و امیدواریم با توان مضاعف و دعای خیر مردم ایران بتوانیم عملکرد مطلوبی داشته باشیم. در حال حاضر در نیم‌فصل لیگ برتر باشگاه‌های سه‌گانه نیز به‌همراه سپاهان در جایگاه نخست قرار داریم و امیدواریم بتوانیم همین روند را در نیم‌فصل دوم ادامه دهیم و در کنار آن، خبرهای خوبی از رقابت‌های المپیک برای ورزش ایران به‌دست آوریم.

وی می‌افزاید: تمام تلاش خود را برای کسب بهترین نتیجه به کار خواهیم گرفت، اما حتی حضور در بازی‌های المپیک برای رشته‌ای که ایران برای نخستین بار در پی حضور در آن است، افتخار بزرگی محسوب می‌شود. با این حال، هدف ما تنها حضور نیست و برای کسب مدال نیز تلاش خواهیم کرد و امیدواریم بتوانیم در ادامه مسیر، به موفقیت‌های بزرگ‌تری دست پیدا کنیم.

پشتوانه تیمی و نقش ورزشکاران در کسب سهمیه

فرزاد دادفر، مربی تیم ملی سه‌گانه ایران نیز درباره روند آماده‌سازی تیم و نقش ورزشکاران در کسب سهمیه المپیک جوانان به ایسنا می‌گوید: در بازی‌های المپیک جوانان، مسئولیت مربیگری و حضور در کادر فنی علی‌اصغر کشاورزیان، ورزشکار ارزشمند کشورمان که برای نخستین‌بار موفق به کسب سهمیه المپیک در این رشته شده است، برعهده کادر فنی تیم ملی قرار دارد.

وی می‌افزاید: پس از حضور در رقابت‌های ملی و بین‌المللی، بازی‌های آسیایی نوجوانان و مسابقات قهرمانی آسیای نوجوانان و جوانان در کشورهای اردن و عربستان، با عملکرد ورزشکاران توانستیم به نتایج قابل‌توجهی دست پیدا کنیم. ورزشکارانی همچون امیرعلی مسائلی، پارساپور، پارسا رسولی و برنا نقلیه در این مسیر نقش داشتند و برنا نقلیه نیز موفق شد نخستین مدال تاریخ آسیا در رشته سه‌گانه را برای ایران به‌دست آورد.

مربی تیم ملی سه‌گانه خاطرنشان می‌کند: در کنار این ورزشکاران و با عملکرد علی‌اصغر کشاورزیان، مسیر کسب سهمیه المپیک برای ایران هموار شد. این موفقیت حاصل یک کار تیمی قدرتمند و تلاش ورزشکارانی است که سال‌ها برای رسیدن به این جایگاه فعالیت کرده‌اند. در این تیم از قهرمانانی همچون عباس کیانی، علیرضا حسینی و امیرمهدی تیغ‌ساز استفاده شده است و تلاش کردیم مجموعه‌ای متشکل از ورزشکاران بومی و حرفه‌ای را تشکیل دهیم که توانایی حضور در سطح بین‌المللی را داشته باشند.

وی درباره اینکه اعضای تیم سپاهان با انگیزه و تعهد نسبت به این باشگاه در رقابت‌های لیگ برتر حضور پیدا کرده‌اند، ادامه می‌دهد: ورزشکاران این تیم تاکنون توانسته‌اند جایگاه خود را در صدر جدول حفظ کنند و در مسیر قهرمانی لیگ برتر باشگاه‌های کشور قرار بگیرند. این عملکرد نشان می‌دهد ورزشکاران سپاهان در رقابت‌های ملی و باشگاهی نیز با انگیزه و جدیت فعالیت می‌کنند.

تمرینات سنگین برای حضور در میدان بین‌المللی

مربی تیم ملی سه‌گانه با تشریح میزان تمرینات ورزشکاران تیم ملی اضافه می‌کند: ورزشکارانی که برای به اهتزاز درآمدن پرچم کشورشان تلاش می‌کنند، به‌صورت شبانه‌روزی تمرین دارند. این ورزشکاران روزانه حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلومتر دوچرخه‌سواری می‌کنند، بین ۱۰ تا ۱۵ کیلومتر می‌دوند و دست‌کم پنج تا هشت کیلومتر شنا انجام می‌دهند؛ حجم تمریناتی که نشان‌دهنده دشواری و گستردگی آماده‌سازی در این رشته است.

دادفر درباره شرایط تیم سه‌گانه سپاهان نیز یادآور می‌شود: با حمایت مسئولان ورزش قهرمانی باشگاه، تیمی منسجم و آماده را روانه رقابت‌های لیگ برتر کرده‌ایم. امیدواریم بتوانیم در رقابت‌های بزرگسالان به مقام قهرمانی دست پیدا کنیم و این موفقیت را به‌عنوان حداقل هدیه خود به باشگاه سپاهان تقدیم کنیم. همچنین امیدواریم با حمایت باشگاه، در رقابت‌های باشگاه‌های آسیا نیز حضور درخشانی داشته باشیم و بتوانیم توانایی‌های ورزشکاران این رشته را در سطح قاره به نمایش بگذاریم.

وی درباره ابعاد بین‌المللی کسب سهمیه المپیک می‌افزاید: این موفقیت حاصل تلاش گروهی از ورزشکاران و مربیانی است که بیش از ۱۲ سال برای توسعه این رشته فعالیت کرده‌اند. فرشاد دادفر، سرمربی تیم ملی، ریاست و دبیرکل فدراسیون در این مسیر نقش داشته‌اند و حمایت وزارت ورزش‌وجوانان نیز در دستیابی به نتایج به‌دست‌آمده مؤثر بوده است.

مربی تیم ملی سه‌گانه تأکید می‌کند: کمیته ملی المپیک نیز در این مسیر همراهی داشته است و دبیر کمیته ملی المپیک و سرپرست کاروان اعزامی، تلاش کرده‌اند تیمی قدرتمند در کاروان ایران حضور داشته باشد تا بتوانیم از جایگاه کشورمان در بازی‌های المپیک دفاع کنیم و بهترین نتایج برای ایران رقم بخورد.

امیدوارم بتوانیم تاریخ‌سازی کنیم

علی‌اصغر کشاورزیان، عضو تیم ملی سه‌گانه و نماینده ایران در بازی‌های المپیک جوانان داکار به ایسنا می‌گوید: امسال این فرصت را داشتم که عضو تیم سپاهان باشم و در رقابت‌های لیگ برتر شرکت کنم. حضور در این تیم برای من افتخار بزرگی بود. در میان کشورهای آسیایی، قزاقستان و ژاپن ازجمله رقبای خوب ما هستند و در میان کشورهای غیرآسیایی نیز مراکش و تونس ورزشکاران توانمندی دارند. با توجه به تحلیل‌هایی که از رقبا داشته‌ایم، امیدواریم بتوانیم در جمع نفرات برتر قرار بگیریم، نتیجه بسیار خوبی کسب کنیم و برای ایران تاریخ‌سازی کنیم.

وی درباره سابقه فعالیت خود در رشته سه‌گانه می‌افزاید: حدود ۱۰ تا ۱۳ سال است که این رشته را آغاز کرده‌ام و در تمام این مدت، با کمک آقایان دادفر تمرینات خود را به‌صورت مستمر ادامه داده‌ام. در سه تا چهار ماه اخیر نیز تمرینات فشرده و تخصصی‌تری را برای حضور در این مسابقات پشت‌سر گذاشته‌ایم تا بتوانیم بهترین نتیجه ممکن را کسب کنیم. در حال حاضر احساس می‌کنم از نظر آمادگی جسمانی در شرایطی قرار دارم که می‌توانم بهترین عملکرد خود را به نمایش بگذارم و توانایی‌هایم را در این رقابت‌ها نشان دهم.

این ورزشکار تیم ملی سه‌گانه از اهمیت حمایت بخش صنعت از ورزش قهرمانی گفته و خاطرنشان می‌کند: سه‌گانه از رشته‌های المپیکی است و حضور در آن برای کشورهای مختلف اهمیت زیادی دارد. اینکه یک مجموعه صنعتی مانند سپاهان از ورزشکاران این رشته حمایت می‌کند، دستاورد بزرگی است و می‌تواند کمک قابل‌توجهی به ما در ادامه مسیر داشته باشد.

حضور در المپیک جوانان باید نقطه آغاز مرحله‌ای تازه برای سه‌گانه ایران باشد؛ مرحله‌ای که در آن، حفظ روند آماده‌سازی، افزایش تعداد ورزشکاران مستعد، تقویت پشتوانه‌های رده‌های پایه و فراهم‌کردن امکان حضور مستمر در مسابقات بین‌المللی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. اکنون علی‌اصغر کشاورزیان با هدایت فرشاد و فرزاد دادفر به‌عنوان نماینده ایران در بازی‌های المپیک جوانان داکار، فرصت دارد حاصل سال‌ها تلاش خود و مجموعه سه‌گانه کشور را در میدان بین‌المللی به نمایش بگذارد؛ حضوری که فارغ از نتیجه نهایی، می‌تواند تجربه‌ای ارزشمند برای آینده این رشته در ورزش ایران باشد

منبع: ايسنا
کدخبر: ۶۴۵۶۴
ارسال نظر