کدخبر: ۳۵۹۴۰

جوادی حصار: جبهه پایداری نشان داده که هیچ نسبتی با منافع ملی ندارد/ رادیکال‌ها نمی‌خواهند باور کنند که در انتخابات شکست خورده‌اند

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: جبهه پایداری نشان داده که هیچ نسبتی با منافع ملی ندارد. منافع ملی باید به عموم مردم برسد، اما منافع این طیف‌های تندرو جناحی و در راستای منافع چهره‌های خاص است.اگر گفتمان این گروه‌های رادیکال تحلیل شود، هیچ کدام از گزاره‌های آن را مرتبط با منافع ملی ایرانیان نمی‌داند.

جوادی حصار: جبهه پایداری نشان داده که هیچ نسبتی با منافع ملی ندارد/ رادیکال‌ها نمی‌خواهند باور کنند که در انتخابات شکست خورده‌اند

به گزارش 24 آنلاین، محمدصادق جوادی‌حصار درباره چرایی تهاجم دوباره اعضای جبهه پایداری به وزرای تاثیرگذار دولت، اظهار کرد: «به نظر می‌رسد، طیف‌های تندرو در مجلس نرم نرمک به دنبال پس گرفتن آرایی هستند که دولت در جریان رای اعتماد کابینه به دست آورده بود، چراکه رادیکال‌ها، نمی‌خواهند باور کنند که در انتخابات شکست خورده‌اند. کینه آنها از پزشکیان و مردمی که به پزشکیان رای داده‌اند، پایان‌ناپذیر است. در جریان رای اعتماد به کلیت کابینه هم آقای پزشکیان هوشمندانه اعلام کرد کابینه‌اش را با تایید رهبر انقلاب بسته و با این هماهنگی‌ها، کابینه‌اش را از آتش کینه‌های رادیکالیسم مجلس عبور داد. مثلا در ماجرای انتخاب سید عباس صالحی برای وزارت ارشاد، رییس‌جمهور مستقیما به نقش رهبر انقلاب در این انتخاب اشاره کرد و اجازه نداد تا تندروها در رای اعتماد کابینه تشکیک وارد سازند.»

جوادی ادامه داد: «نوع صحبت عریان آقای پزشکیان، باعث شد تا تندروها نتوانند رای سایر نمایندگان را بزنند. امروز اما اعضای جبهه پایداری و سایر طیف‌های رادیکال نگران دورنمای آینده هستند. آنها می‌بینند دولت در حال حل مهم‌ترین معادله حوزه سیاست خارجی است و اگر پرونده تحریم‌ها و رابطه با آمریکا حل و فصل شود، دیگر جایی برای کاسبان تحریم و تفکرات افراطی نخواهد بود. ضمن اینکه دولت توانسته وعده‌هایش در ایام انتخابات را قبل از یک‌سالگی دولت تا حد زیادی محقق کند. معتقدم این حضرات تندرو اگر بتوانند فشار علیه کابینه را به اندازه‌ای بالا ببرند که دولت تحت این فشارها از مسیر فعلی خود برای اصلاحات و حل مناقشات بین ایران و آمریکا باز بماند.»

او با اشاره به اینکه اگر توافق با آمریکا و سایر کشورها محقق شود به هیچ عنوان به نفع این طیف تندرو نخواهد بود، گفت: «آنها که در افکار عمومی جایگاهی ندارند، در صورت توفیق دولت برای تفاهم، عملا از چارچوب کنشگری فعال سیاسی در کشور خارج خواهند شد. در واقع مخالفت و فشار بر دولت برای این طیف، تلاش برای بقاست. آنها تلاش می‌کنند دولت را در اجرای ایده‌هایش ناکام بگذارند.»

این فعال سیاسی یادآور شد: «فراموش نکنید، رهبر انقلاب صراحتا اعلام کردند، نمایندگان نباید در عزل و نصب‌های کابینه و ساختارهای مدیریتی دخالت کنند. در حال حاضر نمایندگان با شدت هر چه تمام‌تر در حال ایراد چنین فشارهایی علیه دولت هستند. وزرا را تحت فشار می‌گذارند که اگر فلان استاندار این کار را نکند، فلان مدیر را به کار نگمارید، فلان فرد نزدیک به نماینده را در این پست قرار ندهید، این وزیر را استیضاح و آن وزیر را احضار می‌کنیم.»

او افزود: «از سوی دیگر آنها نقاط قوت کابینه و نقاط کلیدی دولت را هدف قرار داده‌اند. ابتدا وزیر اقتصاد را استیضاح کردند. سپس به بهانه اتفاقاتی که در هرمزگان رخ داده، ایده استیضاح وزیر راه و شهرسازی را استارت زده‌اند و در ادامه هم سراغ وزرای بهداشت و درمان و کار می‌روند. این طیف به دنبال آن است که چند وزیری که از راست میانه در کابینه حضور دارند دست نخورده روی کار بمانند و بعد وزرایی که از گفتمان اصلاحات در راس وزارتخانه‌ها قرار گرفته‌اند از قطار کابینه پیاده شوند. آنها تصور می‌کنند از این طریق، آقای پزشکیان تنها باقی می‌ماند و وزرایی در دولت حضور خواهند داشت که نسبتی با گفتمان پزشکیان و دولت ندارند.این‌گونه کارآمدی دولت کاهش پیدا کرده و توجه مردم دوباره به تندروها معطوف می‌شود.»

جوادی‌حصار در پاسخ به پرسشی در این خصوص که این نوع رفتارها چه نسبتی با منافع ملی کشور دارد؟ گفت: «جبهه پایداری نشان داده که هیچ نسبتی با منافع ملی ندارد. منافع ملی باید به عموم مردم برسد، اما منافع این طیف‌های تندرو جناحی و در راستای منافع چهره‌های خاص است.اگر گفتمان این گروه‌های رادیکال تحلیل شود، هیچ کدام از گزاره‌های آن را مرتبط با منافع ملی ایرانیان نمی‌داند. دکتر پزشکیان این روزها تلاش می‌کند مسائل اقتصادی را بهبود بخشد. مناسبات منطقه‌ای و بین‌المللی ایران را ارتقا دهد، معادلات فیمابین ایران و آمریکا را حل و فصل کند و...این مسائل و مطالبات ذیل مسائل مرتبط با منافع ملی می‌گنجند. حل معادلات با آمریکا ایران را از تنش و جنگ دور کرده و زمینه رفع تحریم‌ها را فراهم می‌کند. رشد اقتصادی را محقق و صادرات را بهبود می‌بخشد.»

این فعال سیاسی یادآور شد: اما تندروها می‌گویند، بگذارید کشور تحریم بماند تا ما برای دور زدن تحریم‌ها، پول‌های بی‌حساب و کتاب را در اختیار برخی افراد و جریانات خاص قرار دهیم، در ادامه هم تحریم‌ها را دور زده و میلیارد‌ها دلار به جیب کاسبان تحریم سرازیر شود. این رویکرد هیچ فایده‌ای برای مردم نداشته و تنها رانت را در اختیار گروهی خاص قرار می‌دهد.به این دلیل است که می‌گویم این طیف‌های تندرو با جنس منافع ملی بیگانه‌اند. از دید آنها منافع ملی یعنی منافع جناحی مورد نظر آنها. اما ایرانیان هنوز از یاد نبرده‌اند که یک چهره نزدیک به جریان پایداری رسما اعلام کرد کشور مال ماست، هر کس هم نمی‌تواند تحمل کند، بگذارد و از ایران برود.»

منبع: اعتماد
کدخبر: ۳۵۹۴۰
ارسال نظر